Programi za restorane

programi za restorane IMM Software 1

Programi za restorane, kao i njihova izrada, omogućiće da podignete poslovanje svog ugostiteljskog objekta na viši nivo.

Iako deluje idilično, vođenje restorana ni najmanje nije jednostavno. Brze i velike promene u ugostiteljskoj industriji, uz stalno rastuće zahteve i “apetite” gostiju, mnoge vlasnike restorana stavlja pred veliki test. Posvećivanje pažnje svakom detalju u obezbeđivanju konzistentnog kvaliteta usluga i konstantnih prihoda nije lak zadatak.

S jedne strane, restorani moraju da se prilagode novim trendovima i željama mušterijama (ukusna hrana, prijatan ambijent…) kako bi ispunili njihova očekivanja. S druge strane, vlasnici, kao i menadžeri restorana, stalno moraju voditi računa o svom poslovanju i ostvarivanju profita, kako bizinis “ne bi trpeo”.

Sveobuhvatni i kvalitetni softveri, odnosno programi za restorane olakšavaju i ubrzavaju upravljanje restoranom, uz istovremeno unapređivanje kvaliteta poslovanja. Pritom, nije bitno imate li lanac restorana ili ste vlasnik jednog restorana. Izrada programa za restorane će vam svakako pomoći da ostvarite svoje kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve.

Šta su programi za restorane?

Pre svega, postavljaju se pitanja – šta su softveri za restorane? Na koji način funkcionišu?

U pitanju su programi koji su osmišljeni da vlasnicima restorana pomognu u upravljanju celokupnom ugostiteljskom uslugom. Pojedina softverska rešenja, poput POS sistema u restoranima, poseduju karakteristike koje su u uskoj vezi sa interakcijom sa kupcima (gostima). Međutim, programi za restorane se u najvećem broju slučajeva kreiraju i usredsređuju na pojedine druge operacije kao što su računovodstvo, upravljanje zalihama, inventarom ili praćenje rada zaposlenih.

programi za restorane IMM Software 2

Softver za upravljanje restoranima omogućava vlasnicima da efektno i brzo organizuju sve procedure u okviru poslovanja restorana. Naime, ovi automatizovani programi prate i vode evidenciju svih porudžbina, kontrolišu i obrađuju plaćanja, ali i pružaju detaljne finansijske izveštaje i analitiku o celokupnom poslovanju restorana. Takođe, ovi programi vrlo precizno registruju online rezervacije stolova i narudžbina, čime se eliminiše mogućnost ljudskih grešaka.

Na kraju krajeva, ovi softveri, uz brzu i sigurnu uslugu, unapređuju iskustvo svih gostiju, zbog čega se povećava njihova lojalnost.

Koje su prednosti softvera za restorane?

Upotreba odgovarajućeg programa za upravljanje restoranom nudi mnogobrojne prednosti u poređenju sa, recimo, Excel proračunskim tabelama ili drugom vrstom ručnog upravljanja.

  1. Tačno predviđanje i automatizacija analize poslovanja. Programi za upravljanje restoranima, zajedno sa CRM sistemima, koriste sve raspoložive podatke kako bi dali tačnu prognozu buduće prodaje. Takođe, oni automatski generišu izveštaje o poslovanju, što restoranu pomaže da kreira buduću efikasnu strategiju prodaje i usluga.
  2. Eliminacija grešaka. Softveri za restorane, kao što smo već spomenuli, apsolutno redukuju mogućnost pravljenja ljudskih grešaka. Takođe, oni stvaraju zapise revizija i unosa, kako bi pružili potpune i tačne informacije.
  3. Povećana fleksibilnost. Programi za restorane koji su zasnovani na cloud softverskom rešenju omogućavaju pristup ovom softveru sa bilo kog internet-digitalnog uređaja. I to u svakom trenutku. Sve izveštaje o poslovanju, dakle, možete generisati iz restorana, ali i od svoje kuće.
  4. Efikasnija elektronska komunikacija. Automatizovani podsetnici u okviru ovih programa pomažu da zaposleni nikada ne zaborave na svoj raspored, obaveze i porudžbine. Na taj način, uz ažuriranje svih podataka i zadataka, osigurava se kvalitetnija e-komunikacija.
  5. Praćenje prodaja. Softveri za restorane prate sve porudžbine (samim tim i prodaju), zbog čega vlasnici i menadžeri restorana mogu da prepoznaju najpopularnije i najtraženije stavke na meniju.
  6. Kontrola inventara. Program za upravljanje restoranima pruža pregled svih zaliha i predviđa svu buduću količinu namirnica i inventara koja je restoranu potrebna. Jedino se identifikovanjem postojećih i budućih zaliha može izbeći rasipanje sredstava. To znači da vam ovi programi mogu pomoći da uštedite novac.

Programi za restorane – Šta sve treba da sadrže?

Postoji veliki broj softvera za restorane. Međutim, bez obzira na svoje razlike i specifičnosti, svaki program za restorane bi trebalo da sadrži i određene zajedničke karakteristike.

Pre svega, ovi programi treba da budu integrisani sa POS sistemom. Na osnovu ove integracije, programi za restorane će vam omogućiti da prikupite sve podatke o prodaji i uslugama, kao i da pratite kako to utiče na ostale aspekte poslovanja. Dalje, softveri za restorane moraju imati ugrađen tzv. Logbook. Ovaj dnevnik omogućava kreiranje spiskova obaveza, pravljenje beleški, kao i čuvanje povratnih informacija od korisnika.

programi za restorane IMM Software 3

Važan segment programa za restorane jeste evidentiranje svih računovodstvenih i finansijskih promena. Kao što smo već istakli, program za restorane mora da kontroliše i upravlja inventarom ovog ugostiteljskog objekta, kao i da pravi prilagođene izveštaje o tome. Softveri za restorane moraju imati ugrađen i sistem za rezervacije, koji omogućava kupcima da online putem rezervšu sto u restoranu ili narudžbinu. Takođe, sistem za rezervacije predupređuje mogućnost prebukiranosti mesta.

Softver za upravljanje restoranima se u velikom broju slučajeva integriše i sa sistemom za obradu plaćanja, što omogućava brzu i efikasnu naplatu putem debitnih kartica. I na kraju, kvalitetan proram za restorane mora imati ugrađenu funkciju o evidenciji aktivnosti zaposlenih i kreiranju rasporeda njihovih obaveza.

IMM Software – Izrada najkvalitetnijih softvera za restorane

Kao što možemo da zaključimo, programi za restorane će omogućiti da vođenje i upravljanje vašim ugostiteljskim objektom bude brzo, lako i jednostavno. Uz odgovarajući softver za restoran, vaše poslovanje će iz dana u dan beležiti rast.

Stoga, ukoliko želite izradu najkvalitetnijih, originalnih i jedinstvenih programa za restorane koji će unaprediti vaše poslovanje u svakom segmentu, onda je IMM Software rešenje za vas. Naša IT kompanija pružiće vam sveobuhvatna softverska rešenja koja će omogućiti kompletnu pozitivnu transformaciju vašeg ugostiteljskog objekta.

Pored programa za restorane, izrađujemo i projektujemo i najkvalitetnije programe za firme, programe za hotele, aplikacije za mobilne telefone, programe za knjigovodstvo, kao i programe za fakturisanje. U domen našeg delovanja spada i izrada programa za veleprodaju, programa za maloprodaju, programa za e-trgovinu, kao i svih drugih programa po želji klijenta.

Naša programska rešenja pokrivaju celokupno poslovanje kompanije. Na taj način omogućavamo da sve procese u svom preduzeću povežete i optimizujete na najefikasniji način. Kontaktirajte sa nama odmah i poboljšajte svoje poslovanje već danas.