Izrada programa za hotele – Zbog čega je bitna?

izrada programa za hotele IMM Software 1

Izrada programa za hotele je neophodna digitalno-tehnološka procedura ako želite da pojednostavite svoje poslovanje i poboljšate iskustva gostiju.

Ugostiteljstvo je deo turizma koj se razvija iz dana u dan. Ovo se naročito odnosi na poslovanje u oblasti hotelske industrije. S tim u vezi, zadaci u hotelijerstvu sve više se usložnjavaju. S druge strane, zahtevi gostiju (klijenata), po pitanju mogućih usluga, postaju sve specifičniji. Danas je gotovo nemoguće artikulisati i upravljati svim ovim operacijama na tradicionalan način. Upravo zato, izrada programa za hotele predstavlja idealno i ključno rešenje za sve hotelijere koji žele da unaprede svoje poslovanje.

Pomoću ovih tehnoloških softvera, vlasnici hotela mogu pojednostaviti sve svoje administrativne zadatke i, samim tim, poboljšati celokupni sistem upravljanja hotelskim procedurama. U najkraćim crtama – program za hotele nudi jednostavnije i efektnije načine za brigu o svim poslovnim operacijama koji se tiču hotela. Upravo zato bi svaki hotel trebalo da implementira ovu vrstu softvera.

Šta su programi za hotele?

Program za hotele, generalno govoreći, odnosi se na softverski paket koji je osmišljen i dizajniran da pomogne u svakodnevnom upravljanju hotelom ili bilo kojim drugim odmaralištem. Pre svega, softver za hotele (ili program za upravljanje hotelom) olakšava obavljanje i procesuiranje administrativnih zahteva. Istovremeno, ovaj softver povećava broj rezervacija hotela, kako kratkoročno, tako i dugoročno.

Prema tome, softveri za hotele nisu relevantni samo za izvršavanje svakodnevnih hotelskih procedura. Naprotiv. Programi za hotele igraju najvažniju ulogu u kreiranju celokupnog korisničkog iskustva gostiju. Počev od online rezervacije smeštaja, pa sve do završetka njihovog boravka i slanja povratnih informacija nakon što se gosti vrate svom domu. Osnovna svrha programa za hotele je, dakle, da poboljšaju korisničko iskustvo gostiju od rezervacije do rezervacije i da, samim tim, podignu vaše poslovanje i brend na viši nivo.

izrada programa za hotele IMM Software 2

Stoga, izrada programa za hotele, sa neophodnim karakteristikama i funkcijama, od esencijalnog je značaja za efikasno upravljanje hotelom i opstanak na konkurentnom tržištu.

Izrada programa za hotele – Na koji način ovi softveri funkcionišu?

Bez obzira da li se radi o lancu hotela ili nezavisnosm hotelijeru, svi programi za hotele moraju da izvršavaju više osnovnih funkcija. Softveri za upravljanje hotelom treba da upravljaju svim rezervacijama. Ručno unošenje podataka o rezervacijama podložno je malverzacijama i greškama. Program za hotele automatizuje postupak rezervacije, pri čemu se eliminiše mogućnost ljudskih grešaka i otvara prostor za bolju interakciju osoblja sa gostima.

Takođe, programi za hotele omogućavaju direktnu online rezervaciju. Statistika pokazuje da sve veći broj ljudi rezerviše sobu putem interneta – radije nego što to čine telefonom ili posredstvom putničkih agenata. Direktne rezervacije smeštaja vama omogućavaju da maksimizujete prihod koji ostvarujete po jednoj rezervaciji. U tom smislu, progami za hotele poboljšavaju vaše online prisustvo, omogućujući veći saobraćaj ka vašem veb-sajtu ili nalogu na društvenoj mreži. Zapamtite – softver za hotele je efikasan samo u onoj meri u kojoj omogućava vašim klijentima da vas pronađu online putem.

Treba istaći da ovi softveri smanjuju rizik od prebukiranosti soba, što poboljšava iskustvo vaših gostiju.

Izrada programa za hotele vam pomaže da se povežete i brže uspostavite saradnju lincenciranim turističkim agencijama. Ove agencije će vam, sa svoje strane, pomoći da tokom cele sezone popunite kapacitete hotela.

Zašto bi svaki hotel trebalo da poseduje ovaj softver?

Programi za hotele poseduju pregršt prednosti, zbog čega bi svaki hotel trebalo da implementira ove softvere u sistem svog poslovanja.

  1. Smanjenje vremena u obavljanju administrativnih zadataka. Upravljanje hotelom nužno obuhvata i obavljanje mnogih administrativnih procedura. Program za hotele automatizuje ove procese, što vama i vašim zaposlenima omogućava da svoju energiju usmerite na druge stvari. Integracija ovih programa, dakle, podrazumeva uštedu troškova i povećanje produktivnosti.
  2. Pružanje podataka o radu zaposlenih. Programi za hotele obezbeđuju i dragocene podatke o tome kako vaši zaposleni izvršavaju radne zadatke, i kako to utiče na zadržavanje i zadovoljstvo gostiju.
  3. Povećanje online prisustva. Softver za upravljanje hotelom omogućava da prihvatite direktne online rezervacije i da napravite user-friendly veb-sajt. Samim tim, ovi softveri povećavaju verovatnoću boljeg rangiranja veb-sajta vašeg hotela na pretraživačima.
  4. Bolji odnosi sa gostima. Izrada programa za hotele će vam pomoći da razvijete bolje odnose sa svojom klijentelom i ciljnom grupom (gostima). Zbog dobrog korisničkog iskustva gostiju, imaćete više preporuka i veći broj zainteresovanih gostiju.
  5. Upravljanje prihodima. Određivanje odgovarajućih cena soba i smeštaja ključ je za uspeh u hotelskom biznisu. Koristeći inovativne alate za cene, programi za hotele će vam pomoći da kreirate fleksibilne strategiju za cene soba. Samo na taj način moći ćete da uvećate svoje prihode od pružanja hotelskih usluga.
  6. Povećanje broja rezervacija. Na kraj krajeva, poenta svih softverskih rešenja za upravljanje hotelom jeste da vam omoguće da povećate broj rezervacija.

Izrada programa za hotele – Koje su karakteristike ovih softvera i kako izabrati pravi?

Kada govorimo o karakteristikama ovih programa, pre svega mislimo na to koji tipovi (vrste) hotelskih softvera postoje. Prvo, to je sistem upravljanja imovinom. Ovaj sistem omogućava izvršavanje osnovnih zadataka kao što su prihvatanje i otkazivanje rezervacija, kao i kreiranje dnevnih saopštenja. Druga karakteristika hotelskih softvera jeste sistem upravljanja kanalom prodaje. On vam omogućava da se povežete sa različitim turističkim agencijama.

izrada programa za hotele IMM Software 3

Treća karakteristika programa za hotele jesu alati za online rezervaciju koji obezbeđuju direktno prihvatanje rezervacija na vašem veb-sajtu. Četvrta karakteristika ovih programa jeste sistem za određivanje cena koji pomažu da razvijete efikasniju strategiju upravljanja prihodima. Peta karakteristika programa za hotele jeste kreiranje i SEO optimizacija veb-sajta vašeg brenda. Ova osobina vam omogućava da stvorite presonalizovano iskustvo za svoje bivše, sadašnje i buduće goste.

Izbor adekvatnog softvera za hotele započinje prepoznavanjem funkcija koje su potrebne vašem hotelskom poslovanju. Prilikom odabira programa za hotel, najvažnije je da pronađete softversko rešenje koje objedinjuje gorenavedene funkcije. To će vam pomoći da u celosti povećate i optimizujete efektnost svog poslovanja.

IMM Software – Izaberite najbolji program za hotele

Ukoliko želite izradu najkvalitetnijih programa za hotele, onda vaš izbor definitivno treba bude IT kompanija IMM Software. Uz naša jedinstvena programska rešenja za upravljanje hotelima, unaprediteće svoje poslovanje u svakom mogućem segmentu. Pored programa za hotele, bavimo se izradom i drugih programa i aplikacija za firme.

To su, između ostalog, inovativni POS sistemi, programi za veleprodaju, programi za maloprodaju, programi za elektronsku trgovinu, mobilne aplikacije, programi za knjigovodstvo, CRM sistemi, programi za fakturisanje i mnogi drugi softveri. Sva naša programska rešenja pokriće vaše kompletno poslovanje i integrisati sve procese u vašem preduzeću, što će vam omogućiti da radite brže i jednostavnije.

Izaberite samo najbolje za svoj biznis. Izaberite IMM Software.