Aplikacije za 2024.- Najvažniji trendovi koji vas očekuju

Aplikacije za 2024.

Aplikacije za 2024. doneće viši nivo usluga i zabave.

Istraživanja pokazuju da su u 2023. godini ljudi u proseku koristili svoje pametne telefone 4 sata i 25 minuta dnevno, proveravajući ih 144 puta dnevno. Imajući ovo u vidu ne čudi što razvoj aplikacija beleži neverovatan rast.

Svake godine smo svedoci revolucionarnih inovacija koje redefinišu pejzaž najnovijih mobilnih aplikacija. U 2024. godini razvoj aplikacija je spreman da dosegne nove visine, vođen novim tehnologijama. Koji će biti glavni trendovi otkrijte u nastavku teksta.

AI i ML u mobilnim aplikacijama

Integracija veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja (ML) je na vrhu liste trendova kada su u pitanju aplikacije za 2024. Ove tehnologije omogućavaju programerima da prave dinamične i intuitivne aplikacije koje podižu korisničko iskustvo na viši nivo.

AI analizira obimne podatke kako bi poboljšao donošenje odluka. ML se prilagođava i uči iz interakcija korisnika, poboljšavajući performanse aplikacije tokom vremena.

Ukoliko se pitate kako veštačka inteligencija i mašinsko učenje u mobilnim aplikacijama mogu poboljšati korisničko iskustvo, evo nekoliko razloga:

Aplikacije za 2024.

Personalizovane preporuke: Primenom mašinskog učenja moguće je analizirati ponašanje i preferencije korisnika. Na osnovu te analize veštačka inteligencija će kreirati personalizovan sadržaj koji će dodatno privući pažnju korisnika.

Na primer, aplikacija za fitnes može da prilagodi planove vežbanja individualnim ciljevima.

Obrada prirodnog jezika (NLP): Integracija virtuelnih asistenata koji su sposobni da razumeju i odgovaraju na upite prirodnog jezika.

Prepoznavanje slike i govora: Izrada aplikacija sa naprednim mogućnostima prepoznavanja slike i govora, omogućavajući korisnicima da komuniciraju sa sadržajem na nove i inovativne načine.

Aplikacije za 2024. uneće proširenu i virtuelnu realnost u sve oblasti

Proširena realnost (AR) i virtuelna realnost (VR) više nisu ograničene na oblast igara. Industrije koje obuhvataju zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, maloprodaju i zabavu koriste impresivnu moć AR i VR tehnologija kako bi korisnicima obezbedile zadivljujuća iskustva.

Aplikacije u ovoj godini pružaće ne samo virtuelne ture u stvarnom svetu, već i prevode znakova u realnom vremenu i detaljne informacije o znamenitostima. Takođe, omogućiće korisnicima da virtuelno isprobaju odeću, modne dodatke i šminku. Na taj način AR tehnologija poboljšaće iskustvo online kupovine.

Još jedna važna novina leži u oblasti zdravstvene zaštite. Nove aplikacije pružaće daljinske konsultacije, pa i dijagnostiku u realnom vremenu.

Progresivne web aplikacije za 2024.

Progresivne web aplikacije (PVA) brišu granice između web i mobilnih aplikacija.

Aplikacije za 2024.

One, zapravo, nude korisnicima iskustvo nalik aplikaciji bez potrebe za instalacijom. Sa svojim offline mogućnostima i responzivnim dizajnom, PVA dobijaju na snazi u industrijama kao što su e-trgovina i zdravstvena zaštita.

Tri glavne prednosti ovih aplikacija jesu:

  1. Pristup van mreže. To znači da korisnici mogu da pristupaju sadržaju čak i bez internet veze.
  2. Kompatibilnost na više platformi tako da je omogućen pristup sa bilo kog uređaja.
  3. Push obaveštenja o novim ažuriranjima i promocijama podstiču ponovno angažovanje korisnika.

Aplikacije zasnovane na Cloud-u

U 2024. godini može se očekivati pomeranje ka razvoju mobilnih aplikacija zasnovano na Cloud-u. Razlog tome jeste veća fleksibilnost i poboljšane mogućnosti saradnje.

Aplikacije zasnovane na Cloud-u preoblikuju saradnju sa korisnicima, smanjujući troškove infrastrukture i vreme implementacije. Obezbeđuju i kolaborativni razvoj, jer podstiču saradnju među razvojnim timovima primenom Cloud alata. Istovremeno donose bolju sinhronizaciju podataka na svim uređajima.

Postojanje aplikacije može biti presudno za napredovanje poslovanja. Zato prepustite IMM SOFTWARE izradu aplikacije koja će na najbolji način predstaviti vašu kompaniju. Nama možete poveriti i izradu sajta, optimizaciju sajta, kao i kompletan digitalni marketing.