Izrada aplikacija – Koje su njene prednosti u savremenom svetu?

Izrada aplikacija

Izrada aplikacija ima važnu ulogu u poslovnom svetu.

Korišćenje mobilnih aplikacija se značajno povećalo, što potvrđuju brojna istraživanja. Skoro 90% korisnika pametnih telefona provodi vreme na aplikacijama, a 49% ljudi otvara aplikaciju više od 11 puta dnevno.

Iako kupovinom telefona dobijamo standardne aplikacije za društvene mreže, uređenje fotografija i multimedijalne sadržaje, postoje niz drugih koje sami korisnici instaliraju. Upravo one donose brendovima mogućnost ostvarivanja boljih odnosa sa klijentima i napredak prodaje.

Svakako, izrada sajta i njegova optimizacija za mobilne uređaje, kao i izrada web prodavnice doprinose ne samo boljem profesionalnom imidžu, već i ostvarivanju profita. Ipak, ne mogu da nadmaše iskustvo aplikacije.

Aplikacije imaju manje ometanja, brže su za mobilne korisnike i dolaze sa korisnim funkcijama, kao što su push notifikacije i geotargeting.

Ako i dalje niste sigurni da je izrada aplikacija neophodna vašem poslovanju otkrivamo vam prednosti koje će doneti.

Izgradite jači brend

Izrada aplikacija može pomoći vašem preduzeću da ojača brend. Kroz dizajn i pravu komunikacijsku strategiju, mobilna aplikacija predstavlja aktivan ambasador brenda. Takođe pruža pravu uslugu kupcu u ravo vreme. To omogućava vašoj kompaniji da dosledno ispunjava obećanja navedena u misiji.

Izrada aplikacija

Pored jačanja brenda, mobilna aplikacija može vam pomoći da saznate više o svojim korisnicima. Naime, podaci koje korisnici ostavljaju čine dragocene informacije za razumevanje vapše ciljne publike, želja, ali i nedostataka koje vide u vašim proizvodima i uslugama.

Bolje povezivanje sa kupcima

Mobilna aplikacija čini vaš brend stalno atraktivnim. Ona vam omogućava kontinuiranu vezu sa klijentima. Preko push obaveštenja o promocijama, rasprodajama, novitetima i mnogim drugim aktuelnostima podsećate vaše kupci na svoje proizvode i usluge.

Zapravo, izrada aplikacija je najbolji način da vaše poslovanje bude stalno na umu klijentima, čak i kada oni ne razmišljaju nužno o vašem brendu.

Zahvaljujući funkcijama kao što je geotargeting, čak možete da komunicirate sa klijentima kada su na određenoj udaljenosti od vaše lokacije.

Jedinstveno iskustvo kupovine

Poslovni svet karakteriše velika konkurentnost. Da biste sačuvali postojeće i stekli nove klijente morate im ponuditi višu vrednost u odnosu na druge. Izrada aplikacija može vam u tome pomoći, jer nudi jedinstveno iskustva kupovine na mobilnim uređajima putem programa lojalnosti.

Najnovija studija pokazuje da je 84% potrošača spremno da kupuje proizvode jednog brenda ukoliko im je ponuđen program lojalnosti, dok je 49% ispitanika izjavilo da potroši više zbog programa lojalnosti. To znači da program lojalnosti ima značajan uticaj na povećanje prihoda.

Izrada aplikacija

Nagrađivanje za narednu kupovinu, dodatni popust za kupovinu 2 ili više proizvoda, nagrade kada korisnik deli vaš brend na društvenim medijima – samo su neke od opcija lojalnosti koje će privući klijente.

Koristite kanale društvenih medija

Jedna od najvećih prednosti mobilnih aplikacija je njihova mogućnost povezivanja sa drugim onlajn uslugama, posebno društvenim mrežama.

Pošto se većina društvenih medija koristi na mobilnom uređaju, kupci se mogu lakše povezati sa aplikacijom nego sa vašom web lokacijom. Sa druge strane društvene mreže mogu da podstaknu sadržaj koji dele korisnici, vršeći na jedinstven način promociju vašeg poslovanja.

Kupci mogu čak da zatraže korisničku podršku preko Facebook Messenger ili druge mreže putem pretraživača u aplikaciji.

Ukoliko ste uvideli značaj mobilne aplikacije za svoje poslovanje, njenu izradu prepustite nama!