Izrada programa za veleprodaju

izrada programa za veleprodaju IMM Software 1

Izrada programa za veleprodaju omogućiće svim veleprodavcima, komercijalistima i distributerima robe da na najefikasniji način upravljaju procesom prodaje.

Savremeni distributeri (ili veleprodavci) suočavaju se sa velikim brojem izazova u svojim poslovnim procedurama. Veleprodaja, sama po sebi, označava distribuiranje i praćenje toka velike količine proizvoda i ostalih zaliha robe. Zapravo, procedure u veleprodaji, između ostalog, uključuju praćenje kretanja robe i dobara kroz svaku fazu procesa distribucije na najefektniji i najekonomičniji način. Postoji mnogo faza u procesu distribucije, odnosno veleprodaje (kupovina, skladištenje, prodaja, isporuka i slično).

Glavni izazovi u veleprodaji jesu upravljanje lancem snabdevanja i efikasno funkcionisanje i integracija svih navedenih segmenata. Softveri za veleprodaju apsolutno su prilagođeni celokupnoj distributivnoj industriji u svakoj fazi veleprodaje – od proizvodnje do isporuke.

Izrada programa za veleprodaju – Zbog čega su ovi softveri bitni?

Pre nego što spomenemo veliki značaj izrade programa za veleprodaju, prvo se treba pozabaviti samim pojmom veleprodaje. Naime, veleprodaja, u najširem smislu reči, podrazumeva prodaju velike količine robe i dobara svim korisnicima – osim krajnjim kupcima (potrošačima). Dakle, veleprodaja se odnosi na snabdevanje prodavnica, supermarketa, hipermarketa, kao i drugih trgovaca na malo (ili podređenih veleprodavaca) odgovarajućom robom.

Veleprodaja, pored same prodaje, podrazumeva i pakovanje, utovar, prevoz, istovar, sortiranje, prepakivanje, redistribuciju i brojne druge poslovne operacije. Zbog složenosti ovog procesa, veoma je lako da nešto pođe po zlu. Veleprodaja je, u tom smislu, poprište raznih potencijalnih malverzacija, grešaka u proračunima i snabdevanju robom. Upravo tu na “scenu” stupaju softveri za veleprodaju.

izrada programa za veleprodaju IMM Software 2

Svaka poslovna procedura, odnosno faza u lancu snabdevanja (od veleprodavaca do prodavaca na malo) mora da se integriše i kontroliše od početka do kraja. Za ovo je neophodno sveobuhvatno softversko rešenje u vidu programa za veleprodaju.

Na koji način programi za veleprodaju olakšavaju celokupni proces prodaje dobara?

Kao što se već može naslutiti, izrada programa za veleprodaju pruža ogromne prednosti i značajno olakšava posao svim distributerima. Na primer, nabavka dobara podrazumeva i dobro upravljanje robom, kako bi se sprečilo njeno prekomerno skladištenje i propadanje zaliha. S druge strane, skladištenje robe uključuje i izvesne knjigovodstvene i računovodstvene operacije, dok prodaja podrazumeva da se porudžbine i nalozi popunjavaju. U savremenim uslovima digitalizacije, ovo je jednostavno nemoguće uraditi bez adekvatnih programa za veleprodaju.

Prednosti programa za veleprodaju

Prema tome, glavne prednosti softvera za veleprodaju su sledeće:

  • Vidljivost. Softveri za veleprodaju omogućavaju sveobuhvatni pregled (vizuelizaciju) svake faze u distribuciji robe. Oni (programi) prate kretanje robe u svakom segmentu prodaje. To u velikoj meri olakšava planiranje troškova i predviđanja u prodaji, ali takođe sprečava nastanak eventualnih finansijskih problema.
  • Efikasnost. Zahvaljujući ovom softveru, lakše je poručiti robu i dostaviti je na vreme, ponekad i pre roka. Drugim rečima, ovi softveri skraćuju vreme između porudžbine i isporuke dobara.
  • Upravljanje zalihama. Programi za veleprodaju automatizuju celokupni proces distribucije i poboljšavaju nadgledanje zaliha.
  • Ekonomičnost. Ovi softveri veleprodavcima mogu uštedeti značajnu sumu novca, eliminišući potrebu za angažovanjem osoblja koje bi nadgledalo transakcije i zalihe.
  • Ušteda u vremenu. Ne samo što programi za veleprodaju štede novac, već ujedno štede i vreme, s obzirom na to da ovi softveri automatizuju i “najsitnije” zadatke. To veleprodavcima omogućava da se fokusiraju na druga područja distribucije kojima je potrebno posvetiti više pažnje, poput kreiranja marketinških kampanja.

Izrada programa za veleprodaju – Koje su karakteristike ovog softvera?

Prilikom nabavke ili kreiranja softvera za veleprodaju, potrebno je imati u vidu određene karakteristike koje ovi programi moraju da sadrže.

Na prvom mestu, kao što smo već napomenuli, izrada programa za veleprodaju mora da omogući vidljivost u svim fazama prodaje. Bez integrisanog pregleda distribucije robe kroz različite faze, veoma je teško odrediti kako jedna oblast veleprodaje utiče na drugu.  Svaka veleprodaja je zasnovana na pouzdanom i efikasnom lancu snabdeavanja. U tom smislu, programi za veleprodaju, uz mogućnost praćenja svake transakcije, automatizuju i upravljaju lancem prodaje.

Dalje, pomoću ovih programa može se steći bolji uvid u performanse dobavljača. Takođe, softveri za veleprodaju moraju u velikoj meri smanjiti troškove upravljanja zalihama. Brz distributivni sektor podrazumeva i upravljanje finansijskim aspektima prodaje – uključivši i povrat novca. To znači da programi za veleprodaju moraju posedovati mogućnost za efikasno refundiranje. Kvalitetnim softverskim rešenjima za veleprodaju možete poboljšati celokupno korisničko iskustvo u vidu tačnog ispunjavanja naloga i brze obrade porudžbine.

izrada programa za veleprodaju IMM Software 3

Treba istaći da ovi programi takođe omogućavaju kreiranje izveštaja o isporukama robe, zalihama i njihovoj lokaciji.  Ovo, ujedno, obezbeđuje i bolju kontrolu distribuiranih dobara.

Kako izabrati odgovarajući program za veleprodaju?

Može se zaključiti da izrada programa za veleprodaju u svakom mogućem aspektu i fazi pogoduje distributivnom sektoru. Međutim, pre nego što nabavite odgovarajući softver za veleprodaju, dobro razmotrite potrebe svoje kompanije. Najbolji programi za veleprodaju su oni koji se mogu adaptirati prema vašem sistemu i načinu rada. Takođe, razmislite o nabavci softvera koji je prilagodljiv, odnosno koji se može integrisati u već postojeće aplikacije i softverske pakete vaše kompanije.

Najkvalitetniji softver za veleprodaju treba da omogući celom osoblju pristup relevantnim informacijama sa jedinstvenog interfejsa. Stoga, ako želite izradu najkvalitetnijih, pouzdanih i originalnih softvera za veleprodaju, onda je IMM Software pravi izbor za vas. U želji da vaše poslovanje pojednostavimo i učinimo efikasnim, tim iskusnih i uigranih programera iz IMM Software-a kreiraće program za vašu firmu, prema vašim željama i zahtevima.

Pored programa za veleprodaju, nudimo vam, između ostalog, izradu programa za maloprodaju, izradu CRM sistema, izradu aplikacija za mobilne uređaje, izradu programa za fakturisanje, kao i izradu programa za knjigovodstvo.

Najsavremenije digitalne tehnologije koje primenjujemo pri izradi softverskih rešenja omogućiće da sve procese u firmi integrišete i obavljate na efikasan način. Kontaktirajte nas već danas i obezbedite svojoj kompaniji brz i siguran rast.