Izrada mobilnih aplikacija – Zašto je svakoj kompaniji potrebna?

izrada mobilnih aplikacija IMM Software 1

Izrada mobilnih aplikacija jedno je od najboljih rešenja da u svakom smislu unapredite svoje poslovanje. Sve veći broj kompanija, ali i fizičkih lica ulaže u izradu aplikacija za mobilne uređaje zbog brojnih prednosti ovih korisnih tehnoloških alatki.

U poslednjih nekoliko godina, mobilni telefoni su doživeli značajnu transformaciju. Od običnih uređaja za razgovor i SMS poruke, pa sve do jednog od najvažnijeg marketinškog i biznis alata. Kako je tehnologija vremenom napredovala, tako je i porastao broj korisnika smartfona i drugih mobilnih uređaja. Prema pojedinim istraživanjima, gotovo 77 odsto svetske populacije najveći deo vremena provodi na internetu preko neke vrste mobilnog uređaja.

Kompanije su prepoznale ovaj trend i zahvaljujući tome praktično je otpočela “revolucija” u izradi aplikacija za Andorid i iOS operativne sisteme. Mobilne aplikacije, kao vid online marketinga, ubrzano napreduju i to bez tendencije usporavanja.

Od elektronske trgovine, preko maloprodaje, pa sve do pružanja ugostiteljskih usluga… Svaki tržišni sektor želi da integriše mobilne aplikacije u svoje poslovanje, kako bi iskoristio puni marketinški potencijal koji ovi softveri pružaju. Zato je izrada mobilnih aplikacija idealan način da svojim klijentima pružite tačno onu uslugu koja im je potrebna.

Pružite svojim klijentima veću vrednost i izgradite jači i prepoznatljiviji brend

Uverenje da kompanijama nisu potrebne mobilne aplikacije kako bi prodale proizvode ili ponudile usluge svojim vernim klijentima naprosto nije tačno. Štaviše, to uverenje stvar je prošlosti.

Ostvarivanje profita svakako je krajnji cilj svakog preduzeća. Ali, da bi vaša kompanija ostvarila te prihode i pospešila prodaju, neophodno je da povećate interakciju sa svojim kupcima. Između ostalog, potrebno je i da svojim klijentima pružite, odnosno obezbedite kvalitet i vrednost svojih usluga i proizvoda koje ne mogu naći nigde drugde. Jedan od načina da to uradite jeste da kreirate lojaliti (loyalty) program unutar svoje mobilne aplikacije. Ovi programi praktično podstiču i nagrađuju odanost, odnosno lojalnost klijenata koji kupuju od vas proizvode ili koriste vaše usluge.

izrada mobilnih aplikacija IMM Software 2

Jedna od najpoznatijih svetskih kompanija Starbucks koristi lojaliti program, kako bi omogućila nagrade svim pretplaćenim korisnicma. Kao odgovor, kupci su zbog ovog programa motivisani da više kupuju kafe i druge proizvode od ove firme.

Ujedno, jedna od najvažnijih stvari koje izrada aplikacija za mobilne telefone nudi klijentima jeste informisanost i komunikacija sa vašim brendom. Kroz redovnu interakciju sa ciljnom grupom, izgradićete poverenje u svoj brend. Upravo će vam izrada mobilnih aplikacija pomoći da pokažete svojim korisnicima zbog čega treba upravo vama da veruju. Na taj način, vaš brend će postati jači i prepoznatljiviji. Zato sva velika preduzeća svake godine razvijaju strategije za svoje mobilne aplikacije.

Izrada mobilnih aplikacija – Povežite se sa svojim klijentima i uvećajte profit

Živimo u modernoj, digitalnoj eri sa savremenim, tehnološkim načinima komunikacije. Korisnička usluga, u današnjim uslovima života i poslovanja, nije više samo stvar komunikacije licem u lice između nasmejanih prodavaca i kupaca. Verovali ili ne, 2, 6 milijardi ljudi na svetu samo na dohvat ruke ima snažne mobilne uređaje. Upravo u ovom segmentu komunikacije sa klijentima stupaju na scenu mobilne aplikacije.

Aplikacija za smartfon ili drugi mobilni uređaj, budući da nije ljudsko biće, nije ni podložna ljudskim greškama ili lošem raspoloženju. Mobilne aplikacije vam omogućuju da imate čvrsto i svakodnevno mobilno prisustvo na tržištu. Drugim rečima – zahvaljujući mobilnim aplikacijama uvek ćete biti u “dodiru” i kontaktu sa vašom klijentelom i njihovim zahtevima.

Zapravo, velika većina trgovaca i marketara mobilne aplikacije posmatra kao sredstva za poboljšanje korisničkih usluga i povezivanja sa klijentima. Kroz izradu mobilnih aplikacija povećaćete zadovoljstvo svojih klijenata.

Posledično – uz veće zadovoljstvo klijenata, porašće i procenat prodaje vaših proizvoda. Istraživanja su pokazala da gotovo 70 odsto celokupne kupovine proizvoda i usluga zavisi od zadovoljstva i tretmana klijenata. Takođe, mobilne aplikacije čine blizu 52 odsto svih online porudžbina. Prema tome, izrada aplikacija za mobilne telefone je od esencijalnog značaja za uvećanje profita svake firme.

Šta treba da imate u vidu pre izrade aplikacije za mobilni uređaj?

Izrada mobilne aplikacije je uvek korisna i poželjna stvar za vaš biznis. Slobodno se može reći da je integracija ove tehnološke alatke, u savremenim uslovima života, i neophodna za uspešan biznis. Međutim, pre nego što donesete odluku o tome da implementirate mobilnu aplikacuju u sistem svog poslovanja, postoje neke stvari na koje treba da obratite pažnju.

izrada mobilnih aplikacija IMM Software 3

  1. Procena koliko će vaša mobilna aplikacija biti popularna. Vaša aplikacija treba da bude upotrebljiva i korisna klijentima. Sprovedite anketu na društvenim mrežama ili drugim portalima i upitajte svoje pratioce da li i koliko žele mobilnu aplikaciju.
  2. Definisanje svrhe vaše aplikacije. Da bi pružila vrednost klijentima, izrada aplikacije za mobilni telefon mora imati i svoju svrhu. Pre izrade aplikacije, pokušajte da odgovorite na sledeća pitanja. Šta klijenti žele od vaše aplikacije? Šta vi želite da postignete izradom mobilne aplikacije? Na koji način će aplikacija kupcima poboljšati korisničku uslugu i iskustvo? Šta će im najviše privući pažnju?
  3. Raspodela vremena i resursa. Mobilne aplikacije zahtevaju ne samo novčanu investiciju, već i ulaganje vremena. Kao i sve drugo što je zasnovano na tehnologiji, i mobilne aplikacije zahtevaju redovno održavanje kako biste, putem njih, pružili najbolju uslugu svojim klijentima.
  4. Vaši poslovni zahtevi. Fokusirajte se na realne potrebe vašeg preduzeća. Mobilne aplikacije su veome korisne za ona preduzeća koja imaju visok nivo interakcije sa klijentima. Ili, ako vaša firma ima visokofunkcionalni veb-sajt na kojem je potrebna registracija ili login, tada bi i te kako bilo nepohodno da u svoje poslovanje uvrstite mobilne aplikacije.

IMM Software – Brza i kvalitetna izrada mobilnih aplikacija

Kao što možemo da zaključimo, izrada mobilnih aplikacija jeste jedna od najrelevantnijih marketinških strategija za uspeh bilo kog mobilnog projekta.

Ukoliko želite izradu pouzdanih, kvalitetnih, brzih i sigurnih Android i iOS aplikacija za mobilne telefone i tablete, onda je IMM Software rešenje za vas! Uz naša programska rešenja i aplikacije, moći ćete da povežete sve procese u svom preduzeću, uz brži, jednostavniji i efikasniji rad. Aplikacije koje izrađujemo su u potpunosti prilagođene svim smart uređajima. Zahvaljujući njima, mogućnost prodaje i zarade će vam znatno porasti, dok će vam ujedno interakcija sa klijentima biti znatno bolja.

Naše dugogodišnje iskustvo za razvoj i izradu mobilnih aplikacija na platformama kao što su iOS i Android, omogućava vam da odaberete idealno rešenja za vaš posao. Naši iskusni programeri su fleksibilni, informisani i pripremljeni za rad sa najnovijim tehnologijama i alatima. Budite uvereni da ćete uz naše mobilne aplikacije moći vidno da privučete potencijalne klijente kroz dinamičku komunikaciju sa njima.

IMM Software je uvek u toku sa najnovijim trendovima Android i iOS programiranja i spremni smo na sve izazove! Pozovite nas odmah i mi ćemo vam omogućiti da vaša zamisao postane stvarnost.